HiQ tipsar inför Spin of Hope

HiQ är företaget som både arrangerat Run of Hope med stor framgång (över 600 deltagare) och deltagit i Spin of Hope med flera lag de senaste åren.

Vi träffade Magnus och Emma på HiQ för att ta del av deras bästa tips för både arrangörer och deltagande lag inför Spin of Hope 2018.

Magnus och Emma delar in tipsen i tre delar; före, under och efter eventet.

Före eventet

 • Starta tidigt
  Desto tidigare man börjar marknadsföra sitt Spin of Hope, eller sitt deltagande i Spin of Hope, desto större är sannolikheten att man lyckas.
 • Ha en jämn frekvens 
  Kommunicera ut med en jämn, och om du orkar hög, frekvens om ert event. Det kan handla om att som arrangör lägga upp ett inlägg på facebook varje vecka inför eventet om hur många lag som är anmälda. Eller att du som lag påminner dina medarbetare att anmäla sig till ditt lag varje gång ni ses vid kaffeautomaten.
 • Var visuell
  Sätt upp en skylt/affisch om Spin of Hope i lunchrummet, vid kaffemaskinen eller i entrén på ert företag. Som arrangör kan man kanske göra en större ”installation” i receptionen på gymmet för att ingen ska missa vad Spin of Hope är.

Under eventet

 • Gör det skojigt
  Rama in eventet eller ert deltagande på ett roligt sätt. Kanske ni ska ha någon attiralj vid er cykel (tuta, hatt etc)? Som arrangör kan man låta spinningledarna bjuda på sig själva och kanske klä ut sig.
 • Var busig
  Det knyter an till punkten ovan. Spin of Hope är mer en fest än ett event. Låt det bli en rolig dag som alla ska minnas.
 • Dokumentera – filma och fota
  Fota så mycket ni kan under eventet. Kanske ska det finnas en fotovägg där man kan fota sig efter genomfört pass?

Efter eventet

 • Tacka alla inblandade
  Lägg ut ett tackinlägg på facebook och andra sociala medier direkt efter genomfört Spin of Hope. Skicka även ut ett internt tack till alla funktionärer och ledare så snart ni kan efter eventet.
 • Så gick det – berätta om insamlingen
  Några dagar efter eventet när alla pengar är inräknade är det bra att gå ut med ett tack till med information om hur insamlingen gick.
 • Påminn om nästa års event
  I tacket är det smart att lägga med datum och kort information om nästa års Spin of Hope. För att fånga intresset när alla fortfarande är kvar i Spin of Hope-bubblan.