Friskis & Svettis Södertälje delar med sig av sina erfarenheter

Friskis & Svettis Södertälje har arrangerat Spin of Hope de senaste tre åren. Jennie Lindersson är eldsjälen som får allt att fungera på plats. ”Första året la vi ribban lite högt”, berättar Jennie. ”Då lärde vi oss att fokusera på några saker och göra de riktigt bra”.

2017 hade de 17 lag föranmälda. Utöver det anslöt många drop in-deltagare. ”Vi samlade in 30 000 kronor då”, berättar Jennie. ”Nu är vårt mål 50 000 kronor för 2018”.

Jennie känner att det är en häftig känsla att vara en del av ett så stort arrangemang som Spin of Hope är. ”Det kan nästan kännas lite fjuttigt när man sitter där sin timme på Spin of Hope. Vad gör det för skillnad? Men när man sedan tänker på att nästan 30 000 personer gör samma sak i hela Sverige och att det blir flera miljoner insamlat till kampen mot barncancer. Den känslan är svårslagen”.

Jennie berättar att när man kommer till Spin of Hope på Friskis&Svettis Södertälje ska man känna glädje och gemenskap. ”Vi vill att man ska hitta nya träningskompisar under Spin of Hope. Vi brukar hålla gymmet öppet också under eventet. Vi hoppas man kommer hit och träffar likasinnade!”

Jennies tips till deltagande lag

 1. Skriv ut en laguppställning och ha vid cykeln
  Det här är ett tips som är extra bra för de som anmäler fler lag. Ha en lista med tider och namn så att deltagarna ser när och var de ska cykla.
 2. Ha en ”energipåse” vid cykeln
  Ha en påse med energibars eller frukt så att det finns energi till deltagaren som kommer timmen efter dig.
 3. Gör något kul på kvällen
  Träffas på kvällen och dela med er av era upplevelser från dagen. Flera lag brukar gå ut och äta på kvällen efter Spin of Hope.

Jennies tips för att lyckas som arrangör

 1. Bli inte spretig. Gör några få saker bra.
  Jennie fokuserar på att få till 12 pass med riktigt taggade ledare, ett pris som lottas ut varje timme och trevlig atmosfär runtom spinningsalen.
 2. Få ledarna engagerade och taggade
  För att sänka tröskeln kan man låta ledarna ha sina ordinarie pass med samma musik, men döpa om passen till ”showiga namn”. Utöver det kan man som ledare bjuda på sig själv och kanske klä ut sig.
 3. Uppmana deltagarna att stanna kvar och fika efter passet
  Spin of Hope är inte bara en timmes spinning. Ha sponsrad fika efter passet där man kan skänka pengar till Barncancerfonden. Det blir ett extra sätt att ge på samtidigt som deltagarna får en trevlig avslutning på sitt besök på gymmet.